DR. FLORINA OLTEIU

Medic Primar obstetrica-ginecologie

Injectii cu acid hialuronic vaginal

cabinet ginecologie bucuresti

Injectii cu acid hialuronic vaginal

Injectarea cu acid hialuronic în zona vaginală este o procedură medicală relativ nouă, cunoscută sub numele de „hidratare vaginală” sau „rejuvenare vaginală cu acid hialuronic”. Această procedură are ca scop îmbunătățirea confortului și sănătății vaginale prin hidratarea țesuturilor și poate fi benefică pentru unele femei, în special pentru cele care se confruntă cu uscăciune vaginală, disconfort sau dureri în timpul actului sexual.

Iată câteva aspecte importante despre injectarea cu acid hialuronic în vagin:

Motivații pentru injectarea cu acid hialuronic:

  1. Uscăciune vaginală: Uscăciunea vaginală poate fi cauzată de schimbările hormonale (cum ar fi cele asociate cu menopauza), medicamente sau alte factori. Aceasta poate duce la disconfort și dureri în timpul actului sexual.
  2. Calitatea vieții sexuale: Unele femei doresc să îmbunătățească lubrifierea naturală a vaginului pentru a-și îmbunătăți experiența sexuală.
  3. Rezolvarea problemelor de disconfort vaginal: Această procedură poate ajuta la reducerea disconfortului cauzat de orice afecțiune care afectează țesuturile vaginale, cum ar fi atrofia vaginală sau arsurile vulvare.

Procedura de injectare cu acid hialuronic:

  1. Consult preoperator: Înainte de a efectua procedura, un medic specializat va evalua starea dumneavoastră și va discuta cu dumneavoastră despre motivele pentru care doriți să efectuați această procedură. Se va stabili un plan de tratament personalizat.
  2. Intervenție chirurgicală: Procedura presupune injectarea cu atenție a acidului hialuronic în zona vaginală pentru a îmbunătăți hidratarea și elasticitatea țesuturilor.
  3. Recuperare: După intervenție, este posibil să aveți unele mici umflături sau roșeață, dar recuperarea este, în general, rapidă, iar disconfortul postoperator este minim.

Este important de menționat că această procedură trebuie efectuată de un medic specializat și experimentat, iar riscurile și beneficiile trebuie discutate în detaliu înainte de a decide să o efectuați. Acidul hialuronic este o substanță sigură și biocompatibilă, dar este esențial să vă asigurați că procedura este realizată într-un mediu medical sigur. Dacă sunteți interesată de această procedură, consultați cu atenție un medic pentru a discuta dacă este potrivită pentru dumneavoastră.