DR. FLORINA OLTEIU

Medic Primar obstetrica-ginecologie

Operatie labioplastie

Operatie labioplastie

Operatie labioplastie

Labioplastia este o procedură chirurgicală care vizează remodelarea sau micșorarea labiilor vaginali, cunoscuți și sub numele de labii mici sau mari. Această intervenție se încadrează în domeniul chirurgiei plastice genitale și este adesea solicitată de femei pentru diverse motive, precum disconfortul fizic sau psihologic asociat dimensiunii sau formei labiilor.

Iată câteva aspecte importante despre operația de labioplastie:

Motivații pentru labioplastie:

  1. Disconfort fizic: Unele femei pot simți disconfort sau iritații atunci când labiile mici sunt prea mari sau proeminente, cauzând frecare neplăcută în timpul activităților zilnice sau a contactului sexual.
  2. Disconfort psihologic: Dimensiunea sau forma labiilor poate provoca anxietate, scăderea încredere în sine și complexe la unele femei, afectându-le calitatea vieții și relațiile sexuale.
  3. Estetic: Unii pacienți doresc să-și modifice labiile pentru a obține un aspect mai simetric sau mai mic, ceea ce pot considera mai estetic.

Procedura labioplastiei:

  1. Consult preoperator: Înainte de a efectua labioplastia, este esențial să aveți o discuție detaliată cu chirurgul plastic. Acesta va evalua structura labiilor dumneavoastră, va discuta așteptările și vă va informa cu privire la beneficii și riscuri.
  2. Intervenție chirurgicală: Labioplastia se realizează în general sub anestezie locală sau sedare ușoară și constă în remodelarea sau micșorarea labiilor conform cerințelor pacientului. Tehnicile pot varia, dar pot implica îndepărtarea excesului de țesut sau suturarea acestuia pentru a obține forma dorită.
  3. Recuperare: După intervenție, veți trece printr-un proces de recuperare. Puteți resimți disconfort sau umflare pentru o perioadă scurtă de timp, iar medicul vă va oferi instrucțiuni pentru îngrijirea postoperatorie.

Este important să înțelegeți că labioplastia este o procedură personalizată și că așteptările și motivele pentru această intervenție pot varia de la pacient la pacient. Consultați întotdeauna un chirurg plastic experimentat și certificat care vă poate oferi sfaturi adecvate în funcție de situația dumneavoastră. Asigurați-vă că discutați în detaliu cu medicul dumneavoastră înainte de a decide dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.