DR. FLORINA OLTEIU

Medic Primar obstetrica-ginecologie

Rejuvenare vaginala

Rejuvenare vaginala

Rejuvenare vaginala

Rejuvenarea vaginală este un procedeu medical care are ca scop restaurarea sau îmbunătățirea sănătății și aspectului vaginului. Această procedură este adesea cerută de femeile care doresc să remedieze probleme legate de relaxarea sau slăbirea mușchilor vaginali, incontinența urinară de stres sau simptomele atrofiei vaginale, care pot apărea în timpul sau după menopauză.

Există mai multe tehnici de rejuvenare vaginală, iar unele dintre cele mai comune includ:

  1. Rejuvenarea cu laser: Această procedură folosește laserul pentru a stimula producția de colagen în țesuturile vaginale, ceea ce poate duce la întărirea lor. Acest lucru ajută la tratarea incontinenței urinare de stres, îmbunătățind tonusul mușchilor vaginali și ameliorând simptomele atrofiei vaginale.

  2. Rejuvenarea cu radiofrecvență: Acest procedeu utilizează radiofrecvența pentru a încălzi țesuturile vaginale, stimulând producția de colagen și îmbunătățind astfel strângerea și tonusul vaginului.

  3. Terapia cu ultrasunete focalizate: Această tehnică se bazează pe utilizarea ultrasunetelor pentru a stimula țesuturile vaginale. Poate fi folosită pentru tratarea atrofiei vaginale și pentru a îmbunătăți calitatea vieții sexuale.

  4. Rejuvenarea cu injecții de acid hialuronic: Această procedură implică injecții de acid hialuronic în țesuturile vaginale pentru a restabili hidratarea și a îmbunătăți simptomele atrofiei vaginale.

Este important de menționat că procedurile de rejuvenare vaginală trebuie efectuate de un medic specializat în obstetrică și ginecologie. Înainte de a opta pentru oricare dintre aceste proceduri, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile, beneficii, riscuri și așteptările realiste legate de tratament. Fiecare pacientă este unică, și abordarea trebuie să fie personalizată în funcție de nevoile și dorințele individuale.