DR. FLORINA OLTEIU

Medic Primar obstetrica-ginecologie

Rejuvenare Vaginala Laser

Rejuvenare Vaginala Laser

Rejuvenarea vaginală cu laser este o procedură medicală non-invazivă care utilizează tehnologia cu laser pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul zonei vaginale. Acest tip de tratament este adesea solicitat de către femei care doresc să îmbunătățească tonusul și strângerea vaginului, să reducă simptomele atrofiei vaginale sau să trateze incontinența urinară de stres. Aici sunt câteva aspecte importante despre rejuvenarea vaginală cu laser:

Tehnologia cu laser: Această procedură utilizează laserul pentru a stimula producția de colagen în țesuturile vaginale. Colagenul este o proteină importantă care asigură elasticitatea și fermitatea țesuturilor, inclusiv a mușchilor vaginali. Prin stimularea producerii de colagen, procedura poate întări mușchii vaginali și restabili elasticitatea.

Indicații pentru rejuvenare vaginală cu laser:

  1. Atrofia vaginală: Multe femei se confruntă cu atrofie vaginală, mai ales în timpul sau după menopauză. Aceasta poate provoca uscăciune, iritații, dureri în timpul actului sexual și disconfort general.
  2. Incontinența urinară de stres: Slăbirea mușchilor vaginali poate contribui la incontinența urinară de stres, care apare atunci când presiunea suplimentară (de exemplu, atunci când tuseți sau râdeți) determină scurgeri de urină necontrolate.
  3. Tonus și fermitate scăzute: Femeile care doresc să-și îmbunătățească tonusul și fermitatea mușchilor vaginali pot apela la rejuvenare vaginală cu laser în scop cosmetic sau pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții sexuale.

Procedura:

  1. Consult preoperator: Înainte de procedură, veți avea o consultare cu medicul specializat pentru a discuta așteptările, beneficiile și riscurile. Medicul va evalua și starea dumneavoastră pentru a determina dacă sunteți un candidat potrivit pentru procedură.
  2. Intervenția: Procedura în sine este minim invazivă și se realizează de obicei în cabinetul medicului sau într-o clinică. Laserul este introdus în vagin și emite impulsuri de energie care stimulează producția de colagen. Procedura durează în mod obișnuit între 10 și 30 de minute.
  3. Recuperare: Recuperarea după rejuvenarea vaginală cu laser este în general rapidă. Puteți să resimțiți disconfort ușor și ușoară umflare pentru o perioadă scurtă de timp, dar, în majoritatea cazurilor, veți putea reveni la activitățile normale în scurt timp.

Este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice procedură de rejuvenare vaginală cu laser, pentru a vă asigura că înțelegeți pe deplin beneficiile și riscurile acesteia. Rejuvenarea vaginală cu laser poate fi o soluție eficientă pentru unele femei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea vaginală sau să obțină un aspect mai tânăr și mai strâns.